Turn Me on Blog !
Jom mengenali bakal suami cara MUSLIMAH !
Monday, May 7, 2012 | 10:33 AM | 13 Sunshine(s)
13comment(s)
Assalamualaikum to all my beloved :)
Post kali ne bkn 100% dari aku pon, tapi dari ceramah pndek Ustzh Fatimah Syarha, sumber abang Youtube lahh kan, dah ramai kot dengar pasal ne, tp tak pa lah, aku share lagi , cara bertulis pulak, okayy ?emm =,=

First of all, selalu ja kan dengar tak kenal maka tak cinta, sebab tu laa kena kenal someone baru tau hati budi kan? ekceli TAK PERLU pon. boleh ja kenal dengan cara tiada yang ketiga. paham itu skuad ? syaitan i mean .
antaranya, mntak lahh biodata 'si dia', suroh ja dia lengkapkan everything dalam tuhh,apa suka, apa tak suka, visi, misi bagai . memang lahh nampak kuno cara ne, tp oke whattt, tak smpai 10mnt, mcm2 kita dpt taw kan. Kita kawan/kapel/buddy 10,20 tahun pon belum tentu kita dapat kenal dia adalah dia.Macam kata-kata ne eh
 'setiap yang ada perasaan sebelum nikah sedang berdusta, tak menjadi dirinya yang sebenar'.
masa seronok tu ekceli kita kenal seorang PACAR, bukan SUAMI okayyy :) haaa time cintan cintun tu jugak laa SYAITAN jadikan tu modal untuk rosakkan alam rumah tangga. apa kaitan ? let say laar, sebelum kawen  semua indah kan? semua best lah,  tapi lepas kawen,  nampak yaa perbezaan sebelum dan selepas. yes, saya belum pon berkahwin, tp dari research yg sedia ada dah nmpak semua tu. Yang -ve selalu diingat , tak senang nak DELETE ! tu suma akan kembali diingatkan oleh SYAITAN  taww :|

lagi,lagi,lagi.... nak kenal lagi? jom cara ne pulak
hantar la abg ka,wali ka, sesapa la tgk 'si dia' mcmna ,tak pon tanya la jiran dia ato bestfriend mcmna cara dia bercakap, layan org sekeliling, cara bergaul etc . Hahh,zaman maju ne, guna la social network yg ada ne, fesbuk. Tengok mcmna cara dia connect dengan semua kawan2, bahasa dia n so on .
Tgk jugak cara dia TAWAR CINTA kt kita :)
take note:kalau cara dia tak meletakkan ALLAH no1, tak takut kpd ALLAH, dia sdang persembahkan cnta yang rapuh wa sementara utk kita ya kawan2 :)

cinta jugak boleh lenyap bersama lenyapnya sebab kalau cnta yang ditawarkan dengan..
'awak ni cantik la, comel sangat..'
jgn terkejut nanti si dia jd suami yg mata keranjang!
perempuan pon sama ,
'wahhh doktor/lawyer/arkitek laaaaa, musti byk duit ne,kaya la..'
jgn si suami terkejut nanti dia mnjadi isteri yg materialistik . Tak sanggup hadapi susah bersama, senang ja .em
*sebab sementara itu boleh lenyap, yang takkan lenyap Agamanya, insyaAllah .

elak keruntuhan rumahtangga dari sekarang .. jgn undang ~ 
Setia kat Allah, jauhi zina.
Jaga pergaulan kamu. Islam bukan niat mengongkong .Tapi menjaga.

emm tu ja kot, yang tak tgk video ne lagi boleh la tgk kat SINI . Rajin2 la, apa yang kiurang tambah, apa yg salah betukan eh. Aku tulis sekadar berkongsi dan ttapan ja, sharing is caring kan . Tu ja kot, Yang baik semua daripadaNya, yg buruk tu aku sendiri. Bersihkan hati, buang sifat negatif kome tu haa . okebhaiii.
adios.Assalamualaikum tak jawab dosa, jawab sayang :)





Labels:


Older Post | Newer Post